lördag 9 maj 2009

Sötpotatis i kakan, såklart!

Efter vår resa i både tid och rum rundades kvällen av som sig bör med efterrätt och samtal om diverse superviktiga saker samt framslumpning av nästa veckas tema. Men först till efterrätten:

Zimbabwiska sötpotatiskakor:

45 små kakor

Ingredienser
Till kakorna:
2½ dl riven sötpotatis
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g smör
½ dl socker
1 msk citronskal
1 tsk riven muskotnöt
½ dl honung
1 ägg

Till glasyren:
3 ½ dl florsocker
1 msk citronsaft
1 ½ msk vatten

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och riv potatisen fint.
Riv muskot och citron.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Rör ihop smör och socker till en pösig smet.
Blanda ner citronskal, muskot, honung och ägg.
Lägg i potatisen.
Klicka ut degen i matskedsstora klickar på en plåt.
Grädda kakorna i 7 min.

Blanda under tiden till glasyren.
Häll florsocker, citronskal och vatten i en skål.
Klicka glasyr på varje kaka.


Ät och njut, minst två helst fler!

De blev som små matmuffins om man bortser från den söta glasyren med smak av citrus som gjorde kakorna till en lagom söt godbit till teét. Rekommenderas helt klart och var busenkla att slänga ihop!

tillbaka till nästa veckas tema..bokstaven vi gavs blev B..många länder med stor potential fann vi men beslutade oss för att låta Bangladesh bli vårt resmål nästa torsdag! Det kommer att bli kryddor kryddor och en och annan historia, det kan jag redan utlova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar