tisdag 17 mars 2009

på grisarnas sida!

sorgligt så sant det är sagt Ida.

Jag ställer mig på grisarnas sida och vill samtidigt passa på att mana alla GI/atkins eller vad det nu än är för metod-köttsmaskare till eftertanke. Det är omoraliskt att äta en kost till största delen baserad på kött med enda ursäkt att det gör en smal. Kom igen, ni hör själva hur det låter...inte så hälsosamt mot varje sig dig själv, våra vänner djuren, naturen eller för den delen de människor som lever i områden som påverkas negativt av klimatförändringarna. dvs oftast redan väldigt fattiga.

Så, för att använda ett gammalt ord som av någon anledning helt tycks ha försvunnit ur det svenska allmänna språkbruket, SOLIDARITET för tusan, med alla små grisar, människor och luft och jord och träd och hav!

...Oops, kom på att någon slags klubb på Berns faktiskt döptes till just det för ett tag sen så det kanske trots allt är ett ord på frammarsch...måste sluta bete mig som en halvbitter fördomsfull kulturtant med vurm för 70-talets slagkraftiga agitationsliknande uttryck och inte vara så misstänksam mot att dagens språkbruk är starkt individualistiskt och inte rymmer ord som solidaritet .

Eller inte.

För att nämna något som är glatt med denna dag så är det att det bara är en dag kvar tills Den resande magen beger sig genom smakens magi till självaste sultanatet Oman. Jag kan avslöja att resan redan påbörjats och i min kyl står förrätten och gör sig beredd. Middagsklubben imorgon har ett väldigt intressant tema att se fram emot då Oman tycks vara ett land med en matkultur som rymmer mängder av spänning för nyfikna vegetarianer.

Förrsten så såg middagsklubben just ett stjärnfall och hann önska sig att våra vänner väljer bort köttbiten för bara en dag denna vecka. solidaritet ni vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar